HMD Atlas, Snapdragon 4 Gen 2 ve 5000mAh batarya ile sızdırıldı

HMD Global, bu yılın başlarında Vibe adlı telefonunu piyasaya sürdükten sonra, ABD pazarına yönelik bir başka bütçe dostu telefon hazırlığında gibi görünüyor. HMD Atlas adı verilen bu yeni cihaz, 2022’de piyasaya çıkan Nokia G400’ün halefi olarak karşımıza çıkacak.

Sızdırılan bilgiler, telefonun tasarımına dair bazı ipuçları veriyor. HMD Atlas, düz bir gövdeye ve arka tarafta dikdörtgen bir kamera modülüne sahip. Ön kısmında ise ince çerçeveler ve selfie kamerası için bir delik bulunuyor. Sızdırılan görüntülerde cihazın Zeytin Yeşili renginde olduğu görülüyor, ancak başka renk seçeneklerinin de olması muhtemel.

HMD Atlas’ın teknik özelliklerine baktığımızda, 6.64 inçlik Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz yenileme hızına sahip bir IPS LCD ekranın bulunduğu söyleniyor. Cihazın Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 8GB RAM ve 128GB depolama alanıyla gelmesi bekleniyor.

Kamera bölümünde ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip 48MP ana sensör, 5MP ultra geniş açılı lens ve bir derinlik sensöründen oluşan üçlü bir arka kamera kurulumu yer alacak. Ön tarafta ise 16MP’lik bir selfie kamerası bulunacak.

Atlas, 5500mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak ve bu batarya Quick Charge 4.0 teknolojisini destekleyecek. Bağlantı seçenekleri arasında 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 ve NFC yer alacak. Ayrıca, telefonun microSD kart yuvası, yan tarafa monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı ve 3.5mm kulaklık girişi bulunacak.

Telefonun boyutları 163 x 75 x 8.75 mm olarak belirtilirken, ağırlığı ise 210 gram olacak. 8GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip modelin fiyatının 239.99 dolar olacağı tahmin ediliyor. Ancak, cihazın piyasaya çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx