Skip to content

aof haber sitesi

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Home
  • Haber
  • Kılıçdaroğlu, ‘Memleketi bu hale kim getirdi?’ sorusuna Erdoğan’ın sözleriyle yanıt verdi
  • Haber

Kılıçdaroğlu, ‘Memleketi bu hale kim getirdi?’ sorusuna Erdoğan’ın sözleriyle yanıt verdi

Seher Alp 8 Mart 2022 6 min read

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. İstanbul Sözleşmesi’nin mutlaka yürürlüğe gireceğini kaydeden CHP Lideri, ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Ülkedeki ekonomik durumun sorumlusunun kim olduğunun soran Kılıçdaroğlu, soruya Erdoğan’ın AKP iktidarından önce mevcut hükümeti eleştirdiği bir video ile yanıt verdi: “Halkın yüzde 25’i açlık sınırının altındaysa, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa bu hale Türkiye’yi kim getirdi? Bu hükümet getirmedi mi?”

SİYASET 08.03.2022 13:39

Kılıçdaroğlu, 'Memleketi bu hale kim getirdi?' sorusuna Erdoğan'ın sözleriyle yanıt verdi

Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup tolantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ülkedeki mevcut ekonomik krize ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, durumun sorumnlusunun kim olduğuna AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski bir konuşmasıyla yanıt verdi.

Erdoğan, söz konusu açıklamalarında şu ifadeleri kullanıyor:

“Benim Anadolu’daki vatandaşım konteynerlerden evine çöp topluyor götürüyorsa, hafta pazarlarının atıklarını toplayıp evine götürüyorsa, meydanlar ‘açız’ diye bağırıyorsa, evinin kirasının ödeyemiyorsa, suyunun parasını ödeyemiyorsa, elektriğinin parasını ödeyemiyorsa ve artık ‘Yandım Allah’ diyorsa. Yüzde 25’i açlık sınırının altındaysa, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa bu hale Türkiye’yi kim getirdi? Bu hükümet getirmedi mi?”

ZEYTİNLİK YÖNETMELİĞİNE TEPKİ: RANTA AÇACAKLAR

İktidarın zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var. Zeytin alanlarını bir şekliyle ranta açacaklar” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MUTLAKA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİR

Açıklamalarında Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin de mesaj veren Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin mutlaka yürürlüğe gireceğini kaydetti: “Bütün vatandaşlarımızı yürekten kucaklıyoruz. Onlara güzel bir Türkiye vadediyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olacağımız, kadın-erkek ayrımı olmayan, hiçbir kimsenin ötekileştirilmedi bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum, mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, mutlaka Türkiye’ye demokrasi gelecektir, mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bir iktidar halkın oyuyla gelip iktidar olursa verdiği sözleri tutması lazım. En temel sorun verilen sözlerin tutulmamasıdır. Hele hele bu sözü en tepedeki insan söylemişse sözünün arkasında durması lazım. 19 Ocak 2022 muhtarlar toplantısı yapılıyor. Bizden 2-2,5 yıl gecikmeli yapıyor. Muhtar maaşlarını yükseltme kararı aldık diyor 19 Ocak’ta. Hala yok. Niye yok? Niye sözünü tutmuyor?

Verilen sözlerin tutulması lazım, tutulmazsa ne olur? Muhtarların üzerine bir görev düşüyor. Sandığa gittiğinde ‘sözünde durmayan politikacıya oy vermem’ diyecek. Sağlıkçılar için de Meclis’e bir torba kanunu gelmişi. Onlar canla başla çalıştı maaşlarına zam yapalım dediler. Biz tamam dedi eksikler var bütün sağlıkçıları kapsaması lazım biz teklifimizi verdik ‘bütün sağlık çalışanlarını kapsasın’ dedik. Ama teklifimiz bir türlü komisyondan gelmedi, torba kanun da o şekilde geçti. Tam 4 ay geçti, sağlıkçılarla ilgili verdikleri sözü tutmadılar. Bir politikacı verdiği sözü tutmazsa o politikacının mensubu olduğu partiye oy vermeyeceksiniz kardeşim. ‘Biz kandırılmaya alıştık’ diyorsanız devam edebilirsiniz. O zaman demokrasi yok, özgürlük yok, geçinemiyorum diye dert yanmayacaksınız! Kendi geleceğinizi kendi iradenizle belirleyeceksiniz. Sizi kandıran siyasetçiye izin vermeyeceksiniz.

‘AK PARTİ’NİN ZEYTİN AĞAÇLARINA ALERJİSİ VAR’

AK Parti’nin zeytin ağaçlarına alerjisi var. Zeytin alanlarını bir şekliyle ranta açacaklar. İlk kanun 2009’da geldi. Görüşüldü, tepki geldi. AK Parti vekilleri de zeytin olan bölgelerine gidemediler, bunu geri çektiler. Aradan bir süre geçti bu sefer 21 Nisan 2010’da aynı kanun teklifi bir daha geldi. Araya önergeyle sokuyorlar. O da Meclis’te tartışıldı. O da geçmedi. Bekletildi ve geri çekildi. 16 Haziran 2014’te bir daha geldi, 17 Mayıs 2017’de bir daha geldi, 14 Şubat 2019’da bir daha geldi. En son 5 Ekim 2020’de bir daha geldi. Her seferinde Meclis’te görüşülürken vicdan sahibi AK Partili vekillerin de itirazı üzerine genel kurulda görüşülmeden bunların tamamı geri çekildi. Rant tatlı, en büyük gücünü sarayda gösteriyor. Tuttular kanunla yapamadıklarını bir yönetmelikle yaptılar ve ranta açtılar. Bunun üzerine bütün STK’ler davalarını açtı. Bizler de dikkatle değerlendiriyoruz.

İnsan bazen şaşırıyor. Nükleer enerji düzenlemesi vardı. Orada CHP’lilerin yaptığı ciddi itirazlar vardı. Bir nükleer enerji komisyonu kurulacak ve bu kurumun da liyakat sahibi olmaları lazım. Bu konuda önergelerimiz verildi. Fakat her seferinde reddedildi. Kaboğlu ‘Ya bunlar bunu böyle yaptı ama ya bunlar bir yönetmelikle veya KHK ile kendilerine yönelik bir kurum oluştururlarsa’ dediğinde, Özgür Özel kardeşimiz ‘Hayır yapamazlar’ demiş. Nitekim kanunun yayınlandığı gün nükleer düzenleme kurumuyla ilgili düzenleme de Resmi Gazete’de yayımlandı. Şuanda nükleer kelimesinin n’sini dahi bilmeyen bir kişiyi oraya atamak mümkün. Ya devlette adalet liyakat unutulmuş vaziyette. AYM iptal kararı vermişti .Bunun için de yine Kaboğlu hocamıza görev düşüyor. AYM’ye itiraz dilekçemizi hazırlayacağız. Devlet böyle yönetilmez, devlet bilgi, birikim, adaletle yönetilir. Ama bunlara böyle yapıyorlar. Ama hiç kimse merak etmesin hepsini aşacağız.

‘KADINLAR İÇİN SUNDUĞUMUZ TEKLİF, AKP-MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ’

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Emeğiyle çalışan, hayatın kahrını çeken kadınlar. Üniversiteyi okuttuktan sonra oğluna kızına iş bulamayan, gece sokağa rahat çıkamayan kadınlar. Yılın sadece bir günü, ‘bütün kadınlar bir araya gelip yürüyüş yapabilir miyiz’ diye düşünen kadınlara yasak getiren erkekler. Demokrasinin ne olduğunu bilmeyenler. Kadınların haklarını ellerinden almaya çalışanlar. Ve Ukraynalı kadınlar. Televizyonlarda, gazetelerde görüyorsunuz… Tarafların bir araya gelip uzlaşmaları lazım.

Kadınlar pek çok sıkıntıya giriyorlar ama dirençle hayata sarılmasını da biliyorlar. Hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer almalarını istedik ve dedik ki parlamentonun yarısı kadın yarısı erkek olsun. Teklif hazırlandı. 400’e yakın kadın kuruluşuna gönderildi, son şeklini aldı. Genel Kurul’da size sağlamak istediğimiz bu teklifi AKP’nin ve MHP’nin kadın milletvekilleri de dahil reddettiler. Kadınlara şikayet ediyorum.

‘KİM YAPTI BU ZAMLARI?

Zam üstüne zam yaptılar. Enflasyon sopasını fakirin fukaranın sırtında kırdılar. Geçinemeyen geliri olmayan kişilerin bu duruma nasıl getirildiklerini hepimiz yaşayarak öğrendik. Bütün bu olayların sorumlusu kim? Bir sorumlu olması lazım. Bu kadar zam yapan birisinin olması lazım. Kim yaptı bu zamları? Cevabı ben vermeyeyim, yine diyecek ki ‘Bay Kemal yine şunu yaptı… Demek ki memleketi bu hale hükümet getirdi. Aylardır söylüyorum. Konteynerlerden yiyecek toplayanlar var.

‘İlk geldiklerinde çok iyi yönettiler?’ diyenlere cevap vereyim. İlk geldiklerinde satılmadık fabrika bırakmadılar. Paraları aldılar, ceplerini doldurdular. Milyarlarca dolar para aldılar, yetmedi. Milyonlarca vergi topladılar, yetmedi. Merkez Bankası’nın 128 milyar doları da gitti. İşin Türkçesi; deniz bitti, kara göründü. Haydan gelen huya gider diye atasözümüz var. Devleti yönetemediler. Ama bu kardeşinizin milletimize verilmiş bir sözü var. O haramzadelerden milletin hakkını, hukukunu kesinlikle alacağım ve tamamını bu millete vereceğim. Hiç kimse endişe etmesin.”

Tags: CHP grup toplantısı Kemal Kılıçdaroğlu

Continue Reading

Previous: Türkiye’de koronavirüs: 24 saatte 130 can kaybı
Next: Savaşta 14. gün: Rusya 5 kentte ateşkesi uzattı

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Stories

7 ilde operasyon: Hacizli araçları sahte belgelerle sattılar!
1 min read
  • Haber

7 ilde operasyon: Hacizli araçları sahte belgelerle sattılar!

10 Haziran 2023
Trabzonspor, aradığı golcüyü Süper Lig’de buldu!
2 min read
  • Haber

Trabzonspor, aradığı golcüyü Süper Lig’de buldu!

10 Haziran 2023
Yunan diasporasında Hakan Fidan ve Yaşar Güler paniği: Durdurun çağrısında bulundular
1 min read
  • Haber

Yunan diasporasında Hakan Fidan ve Yaşar Güler paniği: Durdurun çağrısında bulundular

10 Haziran 2023

Kategoriler

  • blog
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
  • Yaşam

Son Yazılar

  • Merakla bekleniyordu: iQOO Neo 7 Pro’nun çıkış tarihi belli oldu!
  • 7 ilde operasyon: Hacizli araçları sahte belgelerle sattılar!
  • DEAŞ’ın sözde Musul kadısı İstanbul’da tutuklandı
  • Trabzonspor, aradığı golcüyü Süper Lig’de buldu!
  • Yunan diasporasında Hakan Fidan ve Yaşar Güler paniği: Durdurun çağrısında bulundular
  • Adana’da minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı
  • Ukrayna’da sel nükleer riski arttırdı: Santralın birkaç ayı kaldı
  • Kahramanmaraş depremlerinde yıkıla, 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’nin yerine yeni bina yapılması istendi, uzmanlar “zemin” uyarısı yaptı!
  • 23 ülkede merkez bankalarını kadınlar yönetiyor
  • TPAO yıl sonuna kadar 20 ilde 200 kuyu sondajı yapacak
  • e-Okul ne zaman kapanıyor? e-Okul kapandı mı? e-Okul not girişleri ne zaman kapanıyor?
  • Joao Felix, adım adım Florya’ya yaklaşıyor
  • Apple CEO’su Tim Cook, Vision Pro’nun yüksek fiyatı hakkında konuştu
  • MİT, PKK’nin Münbiç yapılanmasında görevli teröristi yakaladı
  • Sanayi üretimi Nisan’da azaldı
mersin escort
deneme bonusu veren siteler
gaziantep escort
escort gaziantep
betmarlo
egt oyna
lordcasino
pragmatic slot oyunları
barn festival
favorislot
luvibet
showbet
betist giriş
tarafbet
dog house megaways
aviator oyna
tombala oyna
aresbet
bonus hunt
floating dragon oyna
altıncasino
trwin giriş
markaj giriş
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
sweet bonanza oyna
ganobet
hiperwin
sugar rush oyna
egt oyna
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
avcılar escort
esenyurt escort
bahçeşehir escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
şişli escort
istanbul escort
kocaeli izmit
izmit escort
escort ankara
escort bayan tuzla
escort şişli
ganobet giriş ganobet epikbahis giriş
bahisbudur
tanıtım yazısı satın al footer link satın al backlink link satın al
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • İLETİŞİM
Copyright © All rights reserved. | DarkNews by AF themes.