Talu çiftinden haber var… Beril Talu’nun kardeşi Berkin Koç’ta işin içinde… ‘Reklamcı’ detayı


Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yaptıkları iddia edilen ve sonra tutuklanan “Var Böyle Tipler” kanalının sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı.

YENİ MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Fenomen Talu çifti hakkında “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık” suçundan soruşturma sürerken yeni bir mağdur ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre Adana’da yaşayan Aydan E. isimli kadın Talu çifti ve Beril Talu’nun kardeşi Berkin Koç’un da kendisini dolandırdığını dile getirdi.

“SIKÇA GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLERİ MAĞDUR ETTİLER”

Savcılık ise şikayetin ardından dikkat çeken bir tespit yaptı. Çiftin eylemlerinin dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu belirten savcılık, “Mağdurları çalışma ve özel hayatlarında sıkça görüştükleri kişilerden seçtiler” tespitinde bulundu.

Dolandırıcılık suçunda suç yerinin menfaat temin yeri ve anlaşma yeri olduğunu kaydeden savcılık, şüphelilerin İstanbul’da Anadolu Yakası’nda ikamet ettikleri, genel çalışma faaliyetlerinin bu alanda olması ve dosyaların tek elden yürütülmesinin sağlıklı olacağı nedeniyle dosyanın kendisine gönderildiğini ifade etti.

“REKLAM SORUMLUSU OLARAK EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİ”

Ancak şüphelilerin ikamet adreslerinin suç yeri olmadığı, Beril Talu’nun Şişli’de hizmet veren bir şirkette reklam birimi sorumlusu olarak eylemlerini gerçekleştirdiğini belirten savcılık, Aydan E.’nin şikayet dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx